Platte daken

daken
Vroeger hadden platte daken vaak te kampen met vocht- en constructieproblemen. De hedendaagse technieken zijn echter sterk verbeterd, en mits een juiste plaatsing en een correct onderhoud zijn platte daken gelijkwaardig aan hellende daken. Een plat dak is nooit helemaal plat: een kleine hellingsgraad is van belang om het regenwater op een juiste manier af te voeren. Het voorkomen van lekken door een juiste afdichting is daarom van het allergrootste belang! Laat je dak dus plaatsen door een vakman.

Bij FTP dakwerken maken wij gebruik van een revolutionair membraan op basis van gemodificeerde TPE. Dit membraan draagt de naam Superseal EPDM. Deze dakbedekking heeft een te verwachten levensduur van meer dan 40 jaar. Als afwerking kan u zelf kiezen voor een bewandelbare ondergrond zoals betonnen stoeptegels of bankirai. Een trendvolle oplossing is een gazon en/of daktuin, hiervoor verwijzen wij u graag door naar een tuinaanlegbedrijf.

Platte daken zijn echter niet overal toegelaten: wanneer de stedenbouwkundige voorschriften een hellend dak vereisen, kan men een wijziging aanvragen bij het stads- of gemeentebestuur.