Pannen

hellende daken

Bij FTP dakwerken adviseren wij als professionals de dakpannen van het gekende merk Koramic aan. "Koramic" is de merknaam van de meest gelegde dakpannen in België. De fabrieken van Kortrijk, Aalbeke en Moeskroen behoren in deze sector tot de modernste ter wereld!

Het gebruik van pannen is enkel mogelijk op een hellend dak of zijgevel, en het grote voordeel ervan is de duurzaamheid. Pannen kunnen meer dan 100 jaar garant staan voor een lekvrij dak! Een belangrijk aspect waarmee je rekening moet houden bij het kiezen van de juiste dakpan is de kwaliteit ervan. Zorg ook steeds dat de keuze van je dak past bij de rest van de woning!

 

PannenLeipannenLeien - Natuurleien

Leipannen


Leipannen

hellende daken

Leipannen behoren tot de categorie tussen de traditionele dakpannen en de leien. Ze geven het dak een vlakke structuur.

Enkele eeuwen geleden was deze manier van dakbedekken gangbaar in heel Europa. Door de opkomst van de dakpannen zijn de leipannen even op de achtergrond geraakt. In de loop van de 20e eeuw werden de leipannen echter terug populair op stijlvolle villa's, omwille van de specifieke uitstraling.

Leipannen, ook wel tegelpannen genoemd, bestaan in een groot aanbod aan kleuren en vormen. Ze zijn vervaardigd uit gebakken aarde en/of klei.

Doordat leipannen een kleinere afmeting hebben en arbeidsintensiever zijn bij de plaatsing, zijn ze meestal iets duurder dan traditionele dakpannen. Er zullen bijgevolg ook meer panlatten en tengellaten moeten gebruikt worden.

Als u niet zeker bent van uw keuze, kan u bij ons steeds terecht voor advies!

 

PannenLeipannenLeien - Natuurleien

Natuurleien


Natuurleien

hellende daken

Als u kiest voor meer kwaliteit, dan komt u vast en zeker uit bij natuurleien. Dit natuurproduct komt voort uit de leisteen en heeft een quasi onbeperkte levensduur. U kan zelf de natuurlei kiezen die u als dakbedekking wil.

Onze ervaring leert dat Cupa natuurleien de nummer 1 is in het vak. Precies om die reden raden wij u dit topmerk aan.

Cupa is een Spaanse natuurlei die al bestaat vanaf 1968. Deze is ontstaan uit een samenwerking tussen verschillende Spaanse leienfabrikanten en heeft momenteel ruim 1300 personeelsleden in dienst. Cupa staat ontegensprekelijk garant voor de beste kwaliteit.

De spaanse fabricant is marktleider in de sector en exporteert jaarlijks meer dan 140.000 ton uit naar meer dan 20 landen, waaronder België.

Om hun kwaliteit te garanderen worden er regelmatig kwaliteitscontroles uitgevoerd. Deze worden gedaan in het land van export in een gespecialiseerd labo. De kwaliteit kan gegarandeerd worden door de traceerbaarheid van het specifieke product. Dit wil zeggen dat de herkomst steeds kan nagegaan worden!

 

PannenLeipannenLeien - Natuurleien

Leien


Leien

hellende daken

Eternit staat reeds lang bekend als specialist in de fabricatie van leien. Het product is in de loop der jaren steeds verder ontwikkeld en verbeterd. Een voortdurende aanpassing van de technische en de esthetisch eigenschappen hebben dit product tot een topper gemaakt.

De duurzame en slijtvaste leien bieden een waaier aan toepassingsmogelijkheden.

Elk dak, elke gevel, nieuwbouw of renovatie zal bekoord worden door de veelzijdigheid van de Eternit leien.

 

PannenLeipannenLeien - Natuurleien